Zo voorkom je oververhitting van je telefoon

Slimme tips

Met warme buitentemperaturen neem je vaak ook je telefoon mee het zonnetje in. Je schiet een zomerse foto of zet een leuke playlist op terwijl je ligt te zonnebaden. Toch raden we je aan om op te passen met je telefoon in de zon. Als hij te heet wordt, kan dat namelijk blijvende schade veroorzaken voor je telefoon. Met deze 8 slimme tips voorkom je dat je telefoon oververhit raakt.

Zo voorkom je oververhitting van je telefoon

Tip 1. Plaats je toestel niet achter een warme autoruit

Je telefoon hard laten werken om te navigeren naar je bestemming vanuit een snikhete auto is geen goed idee. Heb je toch hulp van je telefoon nodig om de weg te vinden? Plaats je toestel dan in ieder geval niet direct achter je warme autoruit of te dicht bij het warme dashboard. In de brandende zon warmt je toestel namelijk veel sneller op en kan hij zijn warmte niet goed kwijt.

Tip 2. Vermijd direct zonlicht

Het ligt misschien voor de hand, maar het vermijden van direct zonlicht op je telefoon is heel belangrijk. Je telefoon vangt veel warmte op in de zon en kan dit moeilijk kwijt. Is er geen schaduw in de buurt, leg je telefoon dan onder een handdoek, in een tas of in je broekzak om te voorkomen dat hij te heet wordt. Zorg wel dat hij dan nog voldoende lucht krijgt.

Tip 3. Haal je telefoon regelmatig uit het hoesje

Natuurlijk is het altijd verstandig om een hoesje om je telefoon te doen om krassen en barsten te voorkomen. Bij warm weer is het wel verstandig om je telefoon af en toe uit zijn ‘jasje’ te halen om ‘m af te laten koelen en te laten luchten.

Tip 4. Laad alleen ’s avonds op

Je telefoon opladen in de zon is uit den boze. Tijdens het opladen vraag je veel van je batterij en dit kan ervoor zorgen dat het toestel nóg heter wordt. We raden je aan om je toestel alleen in de avonduren op de laden, als het een beetje is afgekoeld en je toestel de warmte makkelijker kwijt kan.

Tip 5. Laat zware apps als Netflix en games tijdelijk met rust

Vraag je veel inspanning van je processor? Ook dan warmt je toestel snel op. Het gebruik van zware apps, zoals Netflix of een game kan je daarom bij warm weer beter even uitstellen tot het weer is afgekoeld. Ook apps als de camera vragen veel energie. Laat deze dus ook niet lang aanstaan en sluit apps die je niet nodig hebt.

Tip 6. Leg je telefoon niet in de koelkast of vriezer

Voelt je telefoon erg warm aan? Afkoelen in de koelkast of vriezer vindt je telefoon niét cool. Hij kan namelijk beschadigen door het vocht dat vrijkomt in de koude omgeving. De plotselinge temperatuurschommeling belasten je toestel en kunnen interne schade veroorzaken.

Tip 7. Houd je apparaten van elkaar gescheiden in je tas

Als je je telefoon, tablet en computer bij elkaar in één tas stopt zijn ze gevoeliger voor oververhitting. Je kunt ze daarom beter gescheiden van elkaar houden om te voorkomen dat ze snel opwarmen.

Tip 8. Zet je smartphone op vliegtuigmodus of uit

Krijg je een melding in beeld dat je toestel te warm is of voel je dat je toestel enorme warmte bereikt? Zet hem dan op de vliegtuigstand. Met de vliegtuigmodus kan je basisfuncties van je telefoon blijven gebruiken zonder dat je veel vraagt van het toestel. Het is natuurlijk nog beter om hem een half uurtje helemaal uit te zetten. Op die manier geef je je telefoon de kans om even écht goed af te koelen én gun je jezelf de tijd om een verkoelende duik te nemen.


Dit artikel interessant of leuk?

Deel met je vrienden

Meer nieuws van Mobiel.nl

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief Mobiel.nl

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

  • Als eerste op de hoogte
  • De beste aanbiedingen
  • Nieuwe smartphones
  • De laatste nieuwtjes

Aanmelden nieuwsbrief Mobiel.nl