Google Pixel 8 Pro vs Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 8 Pro vs Pixel 7 Pro

Ga jij voor het nieuwste vlaggenschip van Google, de Pixel 8 Pro? Of ben je met zijn voorganger, de Pixel 7 Pro, ook helemaal tevreden? In deze vergelijking vind je alle verschillen tussen deze Google smartphones. Zo kun je zelf bepalen welke telefoon het best bij je past. Lees je mee?

Verschillen tussen de Google Pixel 8 Pro en Google Pixel 7 Pro samengevat

Zodra je de Google Pixel 8 Pro en de Google Pixel 7 Pro naast elkaar legt, valt er al gelijk een verschil op. Het nieuwste vlaggenschip van Google heeft namelijk in tegenstelling tot zijn voorganger geen gebogen schermranden, maar een volledig vlak scherm met dunne randen. Aan de grootte van het scherm is niks veranderd. Net als vorig jaar heeft de Google Pixel 8 Pro een 6.7 inch OLED-scherm met levendige kleuren en een hoog contrast. Door de verversingssnelheid van 120 Hertz kun je op beide telefoons genieten van soepele beelden. Het belangrijkste verschil tussen de twee schermen is de verbeterde helderheid. Waar de Pixel 7 Pro blijft steken op 1500 nits, bereikt de Pixel 8 Pro 2400 nits. Dit verschil zorgt ervoor dat het beeldscherm van de Pixel 8 Pro, vooral op zonnige dagen, een stuk beter te lezen is.

Batterij en camera's

Zowel de Google Pixel 8 Pro als de Google Pixel 7 Pro hebben een batterijcapaciteit van 5000 mAh. De 8 Pro laadt daarentegen wel net iets sneller op dan de 7 Pro. Het grootste verschil tussen de telefoons zit hem in de camera's. Alle drie de camera's aan de achterkant van de Pixel 8 Pro zijn namelijk verbeterd. De hoofdcamera van 50 megapixel laat een stuk meer licht binnen, waardoor je in het donker niet bang hoeft te zijn voor korrelige foto's. De telelens heeft een resolutie van 48 megapixel en kan daarnaast 5x meer zoomen dan zijn voorganger. Ook hier ben je niet gebonden aan ideale lichtomstandigheden, deze lens laat namelijk veel meer licht door dan zijn voorganger. Het grootste verschil is misschien wel de groothoeklens. Deze is namelijk van 12 megapixel naar 48 megapixel gegaan en is uitgerust met een grotere sensor. Vind jij de automatische modus niet uitdagend en ga je liever zelf aan de slag met je ISO en sluitertijd? Door de Pro-modus kun je alles handmatig instellen.

Software en beveiliging

Het laatste grote verschil zit hem in de software-ondersteuning. De Pixel 8 Pro krijgt namelijk maar liefst zeven nieuwe versies van het Android-besturingssysteem. Bij de Pixel 7 Pro lag dit aantal nog op 3, wat dus een flinke verbetering betekent. Daarnaast krijg je maar liefst zeven jaar bescherming tegen hackers en malware.

Pixel 8 Pro
Pixel 7 Pro
Introductie
Introductie
Oktober 2023
Oktober 2022
Grootte
6.7 inch
6.7 inch
Camera-omschrijving
Camera-omschrijving
Triple 50 + 48 + 48 megapixels
Triple 50 + 48 + 12 megapixels
Processor versie
Tensor G3
Tensor G2
Telefoon rating
Telefoon rating
Uitstekend
Zeer Goed
Capaciteit
Capaciteit
5050 mAh
5000 mAh
Resolutie
Resolutie
2992x1344 pixels
1440x3120 pixels
Beeldschermtype
Beeldschermtype
OLED
AMOLED
Ververs snelheid
Ververs snelheid
120 Hz
120 Hz
Volledige vergelijking

Plus- en minpunten Google Pixel 8 Pro t.o.v. Google Pixel 7 Pro

  • Het scherm van de Pixel 8 Pro is in fel zonlicht beter te lezen door de verbeterde helderheid.
  • Je krijgt 7 jaar software- en beveiligingsupdates, bij de Pixel 7 Pro is dit slechts 3 jaar.
  • De groothoeklens heeft meer megapixels en een grotere sensor.
  • De camera's van de Pixel 8 Pro zijn meer geavanceerd dan de Pixel 7 Pro.
  • De Google Pixel 8 Pro is momenteel duurder dan de Google Pixel 7 Pro.

De slimste keuze: Google Pixel 8 Pro of Google Pixel 7 Pro?

Welk toestel de slimste keuze is, is helemaal afhankelijk van jouw eisenpakket. Ben je op zoek naar een smartphone voor dagelijks gebruik of wil je er niet de volle mep voor betalen? Dan is de Google Pixel 7 Pro een slimme keuze. Een high-end smartphone voor een schappelijke prijs. Hecht jij juist veel waarde aan de nieuwste snufjes of ben je gek op fotografie? Dan raden wij de Google Pixel 8 Pro aan. Een echt vlaggenschip voor de doorgewinterde smartphone fotograaf.